tiistai 25. kesäkuuta 2013

Positiivisen kautta.

"Kysyit onko mulla mitään
listasin ne kaikki tähän
asioita joista vähän
elämässä ilahdun

Karkkivalikoima hyvä
Kelan tuki saapui tänään--"
(PMMP, Korkeasaari)


Hohhoijjaa! Nyt ketuttaa, ja paljon. Mukulat, noi paholaisen kätyrit kupeitteni hedelmät ja rakkautemme ruumiillistumat, pisti oikein parastans koko päivän. Kuin mikkään ei vaan voi olla hyvin. Ei siis yhtään mikkään. Pikku-H sohlaa lähinnä syämisistäns ja on ollu ihme kitisijä jo muutaman päivän. En tiä painaaks levoton viikonvaihde vai mikä, mut mihinkä en sais mennä tai mittään tehdä, ku heti alkaa itkuvinku ja pohkeeseen takerruttaan kynsin ja hampain kii. Ruakailuhetket on yhtä hosumista, ku yritän ääntä noppeemmin saada kauhottua edes jottain suuhun. Muuten sillä ruoalla pestään hiukset ja lattiat ja kaikki. Kova hinku olis itte syädä, mut ei siittäkä oikeen muuta tuu ku sotkua ja itkua, ku sit jää kumminki nälkä. Ellastisen uhma on saanu jonkun uuden boostin päälle, ku koko ajan on joku asia huanosti ja siittä voi nostaa sellasen palosireenimäisen itkupotkuhuudon. "Minä itse, eikun sinä! Minä tahdon tehdä sen itse, äitii-ii mikset sinä auta, ei minulla ole pissahätä, äitii-ii pissasin housuun, äitii-ii älä tule auttamaan. Juupas, eipäs, bbyyäääh."  Nukkumaan mentiin sit itkun kautta, ja paha miäli jäi varmaan kaikille.

Mut sen sijaan et jäisin nyt vellomaan tähän ankeusmiäliallaan, ni aattelin kokeilla jottain ihan uutta. Ajattelin tehdä piänen listan, mihin laittaa ylös et mitäs ne kivat jutut taas olika. Ni muistais ehkä sit sellasiaki, eikä vaan niitä itkupotkuraivareita. Asioisa on sellasia ihan yleismaailmallisia aina ilostuttavia ja sit pari sellasta mitkä nyt erityisesti juur on tosi piristäviä. 

1. Nukkuvat lapset
Ne on hiljaa. Ja sulosia ku mitkä. Piäni miälenrauha valtaa välittömästi ku kummanki huaneesta kuuluu vaan tasasta tuhinaa.

2. Kesä
Aurinkoinen siis. Tartteeks sitä ees kauheesti sen enempää selittää. On nättiä ja valloo, energiaaki ihan eri tavalla. 

3. Tavara
Kuulostaa tyhmältä, mut niin se vaan on. Ku saa jonkun uuden kivan asian, tai löytää vanhan, ni on se vaan kivvaa. Jos saa vaikka uusia vaatteita, ni ei voi olla pahalla tuulella. Tännään ilostutti uus kynsilakka. 1,90 alekorista, jee!

4. Raha
Viälä tyhmempää, mut hei. Myännän ihan rohkeesti et kyl mää oon huamattavasti ilosempi, jos tilillä on 500 ku 5 euroo. Raha ei tee onnelliseks, my ass. Ei ehkä yksin, mut muitten asioitten lisäks, ni ihan varmasti.

5. Lasten oivallukset
Vaikka ne kuin ärsyttäviä ossaa välillä olla, ni voi että ku ne saa kans päivittäin tuntemaan ihan suunnatonta riamua. Ellastinen ku päästelee parhaita juttujans tai Pikku-H hihkuu riamusta ku saa palikan oikeeseen reikään, ni kyl se vaan saa onnee ja ylpeyttä tunteen.

6. Miäs
Sama homma ku mukuloitten kans. Välillä niin saamarin ärsyttävä, mut silti se oma ärsyttävä. Tiätää millai mua piristää, ossaa sannoo oikeita asioita. Päivän parhaita hetkiä ku se tullee töistä. 

7. Hyvä ruaka
Hyvä ruaka, parempi miäli. Nih.

8. Perhe
Lapsuuden sellanen ja oma nykynen. Ihanan rakkaat kaikki. (Tähän vois lisätä ystävät kans.)

Bonus:
Ja juur tällä hetkellä ilostuttaa erityisesti se et edessä on rakkaitten ystävien häitä (ihanaa irtiottoo luvasa), kauan kaivattu Ruisrock ja koko perheen ensimmäinen oikee lomamatka. En malta odottaa ja pelkkä ajatuski riamastuttaa. Iso hurraa!






4 kommenttia:

  1. Korkeasaari-biisin listakin on ihan hyvä, mut kyl mä sanoisin että sä oot asian ytimessä nyt! :) Ja olen muuten samaa mieltä tuosta rahasta. Tuon hurskastelevan sanonnan on keksinyt joku, jolla rahasta ei ole ollut koskaan puutetta - kyllä elämä on vaan helpompaa ja stressittömämpää (ja sitä kautta myös onnellisempaa), kun ei rahasta ja sen riittämättömyydestä tarvitse olla huolissaan saati tapella kenenkään kanssa (löyhä viittaus kohtaan nro 6). Nih. Että silleen.

    Teillehän on vaiks mitä kivoja juttuja tulossa, senkis onnenpossut! :) Ansaittua vapaa-aikaa ja perheaikaa. Noiden hetkien muistoilla selätetään vielä monet pimeän syksyn pahat päivät, sano mun sanoneen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juu noilta osin oikeen osuva, mut muuten ehkä vähä synkee. Eikä se Kelan tukika tullu. ;)
      Saiskos muuten tohon ilostuslistaan yhden ens viikkosen kyläilyn kans? :D

      Poista
    2. No vois muuten saadakin! :) Oisko torstai tai perjantai mitään?

      Poista
  2. Torstai ehkä. Perjantaina oon varmaan jo pakkausressinen pyykkipinojeni alla. :D

    VastaaPoista

Kommentoikaa rohkeesti!