lauantai 26. lokakuuta 2013

Pataruakaa.

Sain vuasi sitte jouluna valurautapadan Miäheltä lahjaks. Itte toivoin semmosta, mut luakattoman vähän mää sitä oon käyttäny. Nyt ku on ollu satteista ja syksystä, on kuitenki ruvennu tekkeen miäli pataruakaa. Raaka-aineksia ei onneks paljoo tarvi miättiä, ku viimevuatisia lihoja syädään tän vuatisten tiältä. Lihaks valikoitu tällä kertaa peuran sisäpaisti.

Koko homma siis alko siittä et sen paistiköntin saa semmoseks pata-aineksen näköseks. Eli kalvot, löllöt ja limat pois ja köntti kuutioiks. Semmosiks kaks senttiä kantiltans. Sen jälkeen ruskistus padasa, voisa tiätty. Sekkaan heitin rouhittua mustapippuria, merisualaa, valkosipulia ja rosmariinia.

Siinä ne ruskistuu.
Ku lihat oli ottanu riittävästi väriä nakkasin mukkaan vettä kolmisen desiä, siivutettua porkkanaa, punasipulilohkoja, kymmenisen kokonaista mustapippuria, lissää valkosipulia ja lopuks kaupasta bongaamaani riistafondia. Siittä tuli kivan katajainen maku, eikä ees ollu mittään täyteen E-kirjaimia tungettua sotkua.


Tilpehöörit laitettu, fondi puuttuu.
Tämmöstä se oli. Aika paljo kivampi maku tuli
ku peruskuutiosta.

Sitte vaan kansi päälle ja uuniin. Ekaks tunnin verran 175 ja sit toinen tunti 150, tai vähä alle. Uunisa olon aikana kerkes hyvin keittään perunat ja tekkeen fetasalaatin. Peruskaverit kaikelle. :)

Muhhii, muhhii.
Ja tadaa! Valmista.

Ihan hyvvää tuli, vaikken mikkään tämmösten kirkasliämisten patajuttujen ylin ystävä ookka. Hiukan ehkä olis saanu olla sualaa lissää. Mut sualaton ruaka onki mun perisynti ruoanlaitosa. Ei sillä et se haittais. On mukuloittenki mukavampi syädä, ku ei oo niin sualasta. Ja onneks on sormisuala. Apu kaikkeen. :)
Ja hei, huamena jottain ihan muuta. Suuntana Helsinki ja PMMP. Jee!

9 kommenttia:

  1. Onpas sulla puhras uuninluukku. Mun luukusta ei näy läpi. Hauskaa Helsinkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, se onki suurta huijausta. :D Pesin uunin juur hetki sitte, ku rupes palovarotin kerran huutamaan kärystä ja lihamureke sytty palamaan.
      Ja tänks. :)

      Poista
  2. On niin kirkas luukku et padalle on ilmestyny jalat!

    Iskä sanois tässä vaiheessa et kauheen kallista ruakaa, eksää likka ymmärrä mitä maksaa lämmittää uunia kaks tuntia! Ehkäpä juur siks tällai "aikuisiällä" lihapadat on suurta herkkua, niitä ko ei meillä mukulana ollu sattuneesta syystä.. Jos mulla olis leivinuuni olisin varmasti sarjapataruakatekijätäti!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Hahaa, en huamannukka. :D Mun pata on vähä spesiaalimpi tapaus.
      Ja hmmm, ennen tota sun kommenttias en edes ajatellu mittään sähkönkulutusta.. Hyi mua. Mut kun muut kulungit ruoan osalta jää aika piäneks, ni menkööt tän kerran. Ja siis leivinuuni?!? Aaivan, sillähän tosiaan vois tehdä muutaki ku lämmittää tupaa. :D
      Ps. PMMP <3

      Poista
  4. Hei teillähän on! Emmää edes älynny :D nojuu, se nyt oli tämmönen vaan. Ko sannoo ja kirjottaa mitä mieleen tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika. Tarttis kyl koittaa leivinuuniaki. Voin kutsua sut sitte syämään. :)

      Poista

Kommentoikaa rohkeesti!