tiistai 17. joulukuuta 2013

Sokerihiiren tunnustuksia.

Oli pakko tarttua tohon karkkien top 10- haasteen (tai top 30, jos multa kysytään...). Minni oli ainaki Lande Livingisä kirjottanu niin hauskasti, et omat muistelot tuli miäleen väkisinki. Ja ku ei meinaa päivääkä mennä etteikö karkkia tulis syätyä ni tää on aika iisi ratkasu katkasta blogihiljasuus. :)

10) Fazerin sininen. Tää peruselintarvike on ihan vaivihkaa hiipiny yhdeks suasikiks. Suklaan puputtaminen on niin turvallista. Ja hyväksyttää. Kuka nainen ny ei suklaata söis? Ja sillähän on niitä terveysvaikutuksiaki... Onon. Ennen saatto mennä levyki illasa, nykyään voi jäädä yhteenki rivviin.

9) Tennismailat. Ennen ostettiin ärrältä tai Talouskaupasta vitosella piäniä, nyt ostetaan isoja Filmtownista. Mut vitosella kumminki. Mustia ja hedelmiä kuuluu olla yhtä monta joka sorttia.

8) Laku- ja vadelmavenneet. Ja nimenommaan Malacon. Muut on liian viinikumisia. Ja aina kuuluu syädä pareittain.

7) Punaset apinat. Olisko Zoo- nimisiä oikeesti. Semmosia piäniä punasia, irtokarkkilaarista löytyviä. Nää toimi myäs Ellastisen kakkakarkkeina. Pottaharjottelun aikaan ku tuli onnistuneita suaritteita, sai yhden punasen karkin. Motivaatioo mukulalle ja äitille hyvä (teko)syy pittää irtsareita kaapisa.

6) Naperot. Eli Bimit eli Simsalabimit. Eli ihan alkujans Tupuhhupulupu- pastillit. Piäniä punasia, vihreitä ja keltasia rakeita. Ennen sai väreittäin askeisa, sit ne lyätiin sekasin askeihin ja nykyään saa vaan laareista. Kamalan kivoja ostaa sillon ku joskus viälä oli jottain euron/ kg tarjouksia. Sai meinaan halvalla aika kohtuukokosen säkin. :D

5) Lakukännykät. Eka oli Wanhat autot, mut ne jäi ikävästi hammasrautoihin kii. Mut sit tuli Kännykät. Samanlainen kääre ku Wanhoisa, oli vaan keltasininen. Ihanan pehmosta ja hyvvää lakua. Eikä meinaan jääny rautoihin kii. Jos joku tiätää, et näitä viälä saa, ni kertokaa. Ostan heti!

4) Mamsit ja Bamsit. Sokerilla päällystettyjä neonvärisiä kovia vaahtorakkeita. Mamsit tiätysti mansikkaa, Bamsit banaania. Irtokarkkilaarien helmiä, kans pareittain syätäviä. Ihan viälä aikuisiälläki saanu kilarit ku sisko meni ja söi mun vaivalla pussin pohjalle säästämäni Mamsit. "ÄLÄ SYÄ MUN MAMSEJA!", tais siskoparka hiukan säikähtää. Tosi aikuista, krhm.

3) Tupla. All time favourite jo lapsuudesta. Mega, snack tai king size. Ihan sama. Mut hyvvää aina. Takuuvarma päivän pelastaja.

2) Pantterit. Ne tavalliset ja hedelmät siis. Lapsena laivalta sai niitä tavallisia oikein isomman pussin. Se oli juhlaa. Suupiälet mustana imeskeltiin sokerit eka pois ja sit vasta pureskeltiin. Maksimaalinen nautinto.

1) Rippot, tulkaa takaisin! Hiukan kovempia, ei superhöttöjä, vaahtokarkkeja. Sitruuna, mansikka, banaani ja päärynä oli makuina ja päällä ohuelti tomusokeria. Vaaleenpunanen iso pussi. Nää oli piänempänä laivareissujen must. Olis kiva maistaa et tiätäs onks nää oikeesti hyviä ja paljonks mennee nostalgian piikkiin. :)

Ja hei, kaks jäi viälä pois. Budapestit, eli viulukarkit. Parhaita konvehteja ikinä. Ja sukulakut. Riittävän kovia et voi kuaria ja syädä sen sukun erikseen. Näitä saa aina tuada laivalta.

Tää oliki sittenki aika vaikee. Meinas tulla runsaudenpula. Maailmasa on liikaa hyviä karkkeja. Sokerihiiri kuittaa!

6 kommenttia:

  1. Osa oli ihan viaraita. Mää oon varmaan piänenä syäny vaan niitä mitä myytiin Säterillä. Aikuisena oon perehtyny vaan suklaaseen. :-)

    VastaaPoista
  2. Siis noi Rippot oli niin hyviä! Nimi tosin ei sanonut mitään, mutta tiedän tasan mistä puhut :) miks kaikki hyvät lopetetaan??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija, Säterillä määki oon vähiä pennejäni tuhlannu. 😃 Muistaks semmosia punasia, keltasia tai vihreitä tikkareita misä oli pääsä liikennemerkki?

      Ja Minni, arvaa oonko eräänki kerran piinannu polosia taxfree- myyjiä Rippo- kyselyilläni? Ja kukkaan ei tiädä mistä puhun. Ja väärinkä en voi nimmee muistaa ku mulla on olemasa valokuvatodisteitaki ko. karkkioussista. 😃

      Poista
  3. Hämärästi muistan... Miätein, että tarttiskohan munki tehrä tämmänen postaus.

    VastaaPoista
  4. Voisitko laittaa kuvan jakoon josta sais selville rippojen valmistajan. Kattoisin valmistetaanko niitä vielä jossain päin maailmaa

    VastaaPoista

Kommentoikaa rohkeesti!